Kamala Harris vs Trump

USA valimiste panused on peaasjalikult keskendunud Trumpi vs Bideni vastasseisule, sest kuni viimase ajani on ootus olnud, et just see saab olema novembris lõplik duell. Kuna Biden loobus 21. juulil presidentiks kandideerimisest peaks asepresident Kamala Harris juhtimise üle võtma, mida koefitsiendid olid juba ammu ette ennustanud. Uus kandidaat tähendab aga uusi debatte ja kampaaniaid, kuid koefitsientide järgi tegid demokraadid õige valiku, sest Kamalal on Bidenist paremad võiduvõimalused.

Trumpi võit pakub praegu rekordiliselt madalat koefitsienti, mis on 1.50. Kamala oli juba enne Bideni tagasiastumisest teatamist teine favoriit, kuid tema koefitsient on nüüd vähenenud 2.75-ni, mis on Trumpi võitmiseks ikka veel liiga kõrge. Tõenäoliselt on siin rolli mänginud ajastus: Trumpi mõrvakatse, vabariiklaste kongress ja koroonaviiruse pandeemia. Kihlveokontorid pole kunagi Bidenisse uskunud, pakkudes tema tagasiastumise koefitsiente isegi debati ajal.

Kamala koefitsient sõltub sellest, mis edasi juhtub; võiduvõimalus on tal Bidenist suurem. Kui Kamala Harrisel õnnestub koguda toetust nii erakonnas kui ka valijaskonnas, võib see luua valimistel uue dünaamika.