USA valimised 2024: Demokraadid haaravad võimu enda kätte?

Järjest suurenevate spekulatsioonidega, et president Joe Biden ei pruugi eelseisvatel valimistel demokraatide kandidaat olla, kasvab huvi selle vastu, kes võiks teatepulga üle võtta. Betsafe´i koefitsientide järgi on Bidenil ja asepresident Kamala Harrisel nüüdseks peaaegu sama koefitsient. California kuberner Gavin Newsom on koefitsiendiga 9,00 endiselt kõrgel kohal, kuid jääb Michelle Obamast ja Gretchen Whitmerist natuke maha. 

Vahetult pärast debatti suurenes Trumpi ja Bideni koefitsientide vahe ning endise presidendi tõenäosus saada Ameerika järgmiseks presidendiks langes kõigi aegade madalaimale tasemele. See suundumus tugevnes kolmapäeval pärast kuulujutte, et Biden võib loobuda. Betsson avaldas uuesti võimaliku demokraatide kandidaadi koefitsientide loendi ja esimest korda oli Kamala Harrisel Bideniga võrdne tulemus. 

Pärast debatti saabus panuste tulv, ennekõike Trumpi, aga ka Kamala Harrise ja Gavin Newsomi peale. Üldiselt saame ikka kõige rohkem panuseid Trumpi peale ja valimistele lähemale jõudes huvi aina suureneb. Kuulujutud, et Biden võib valimisvõistlusest lahkuda, on aga panustamist tagant tõuganud.  
 
Trumpi presidendivalimiste võit annab praegu vaid 1,57-kordselt panustatud raha tagasi, mis on rekordiliselt madal tase. Koefitsiendid näitavad ka seda, et kui Kamala Harris peaks demokraatide kandidaadiks saama, on tal Bidenist suuremad võiduvõimalused (5,50 võrreldes 7,50-ga). 

Kõik USA presidendivalimiste koefitsiendid leiad siit:

Donald Trump: 1,53  
Joe Biden: 5,00