Premier League’i 2. voor: hooaja alguse suured mängud jätkuvad

Manchester City saab liigahooaja esimese suure ülesande

Kui mujal Euroopa suuremates liigades saab uus hooaeg sel nädalavahetusel üldiselt avapaugu, siis Inglismaal on see juba nädal aega kestnud ning eelmise nädalavahetuse avavooru järel valmistutakse hetkel juba teiseks mänguvooruks. Ei saaks veel öelda, et esimesed jõujooned on juba paika pandud, kuid avavoor ning mitmed erimängud Community Shieldi ja UEFA superkarika näol on meile mõningase pildi tippmeeskondade hetkeseisust juba pakkunud – ning ka Premier League’i teine voor toob meieni mitmeid väga põnevaid heitlusi.

Valisime nendest neli tükki välja ning teeme Betsafe’i koefitsientide abil oma panustamisvalikud: milliseid võistkondi usaldada, milliseid mitte?

Jürgen Kloppi hoolealused on näidanud ohu märke

Liverpooli jaoks ei ole tulemusi arvestades hooaeg just kõige halvemini alanud – Community Shieldi mängus tehti pearivaali Manchester Cityga 1:1 viik, Premier League’i alustati 4:1 võiduga uustulnuka Norwichi üle ning UEFA superkarikafinaalis lepiti Chelseaga samuti viiki, enne kui penaltiseerias sedapuhku võidukad oldi.

Võitudest hoolimata pole Liverpooli hooaeg alanud just kõige kindlamalt: paberi peal oli 4:1 võit Norwichi üle küll kindel, kuid Jürgen Klopp ei saa kindlasti rahul olla tõsiasjaga, et uustulnuk Norwich suutis Anfieldil nende vastu sedavõrd palju korralikke võimalusi luua. Kaitseliin oli mullu Liverpooli vaat et suurimaks tugevuseks, hooaja algul ei ole aga kordagi oma puuri veel puhtana hoida suudetud.

Nende õnneks ei ole ka Southampton hooaega kõige etemini alustanud – avamängus saadi Burnleylt nukker 0:3 kaotus, mis seab nende tiimi kohe surve alla. Ralph Hasenhüttlil on sellegipoolest usutavasti piisavalt krediiti, et kriitika üle elada ning meeskond õigele teele juhatada.

Hoolimata sellest, et Liverpooli eest võib Adriani väikese vigastuse tõttu mängida nende kolmas väravavaht, sisuliselt tundmatu 35-aastane Andy Lonergan, on võõrsil palliv meeskond siiski selgeks favoriidiks: Southamptoni võidu korral on võimalik raha tagasi saada 7,00-kordselt, viigi puhul 4,90-kordselt ning Liverpooli võidu korral 1,48-kordselt. Liverpooli erinevate kaitsemurede tõttu oleks ehk siinkohal aga kaval panustada sellele, et Liverpool võidab, aga mõlemad meeskonnad teevad skoori – sellisel juhul on koefitsiendiks küllaltki magus 2,95.

Vooru tõeline tippmäng lubab trillerit

Ilma igasuguse kahtluseta on tegu vooru kõige huvitavama kohtumisega. Eelmisel hooajal valitses City küll Inglismaa meistrivõistlusi, kuid Tottenham jõudis Meistrite liiga finaali ning näitas iseäranis hooaja lõpus väga korralikku mänguvormi, mis aga neid Premier League’is neljandast kohast kõrgemale ei aidanud.

City alustas hooaega Community Shieldi kohtumises Liverpooli penaltiseerias alistamisega ning sai Premier League’i hooajale parima stardi, kui West Hamist oldi võõrsil lausa 5:0 üle – sealjuures kurtis Pep Guardiola veel, et meeskond oli tema maitse jaoks isegi selle juures pisut lohakas. (Loe: pidanuksime isegi suuremalt võitma.) Eelmisel hooajal võitis City 19 liigas peetud kodumängust 18 ning ka Spursist saadi nii kodus kui võõrsil 1:0 jagu – Meistrite liigas võttis Tottenham aga ülimagusa revanši, kui VAR-i ja Fernando Llorente abiga suudeti Cityst kahe mängu kokkuvõttes võõrsilväravate reegli kaudu jagu saada. Nende kahe meeskonna vahel hõõrdepunkte jagub – ent kas Mauricio Pochettino suudab ka liigas City võidumarsile pidureid tõmmata?

Spurs ise tegi hooajale alguse suhteliselt raske võiduga – värskelt kõrgliigasse tõusnud Aston Villa vastu jäädi koduplatsil varakult kaotusseisu ning alles Harry Kane’i 86. ja 90. minuti väravad viisid Spursi 3:1 võiduni.

City võidukoefitsiendiks pakutakse igal juhul Betsafe’is vaid 1,38 – viigi korral on võimalik raha tagasi saada 5,50-kordselt ning Spursi võit tooks raha tagasi 8,65-kordselt. Mõnes mõttes tundub, et tänavuse hooaja City on eelmisega võrreldes isegi veel kindlam ning City võit ei oleks siin kellegi üllatus – julgemad võivad isegi panustada City vähemalt kaheväravalisele triumfile, mille koef on händikäpi abil 1,96.

Kas Lampardi hoolealused suudavad end rehabiliteerida?

Chelsea on samuti sarnaselt mitmele teisele Inglismaa meeskonnale hooaja alguseks saanud kaks väga kõva mängu – Premier League’i avavoorus saadi Manchester Unitedilt võõrsil petlikult suur 0:4 kaotus, seejärel suudeti UEFA superkarikafinaalis Liverpool aga penaltiseeriani suruda. Frank Lampardi valikud meeskonda – Unitedi vastu alustasid näiteks nii Mason Mount kui Tammy Abraham – on osalt tekitanud küsimusi, teisalt leidnud ka palju poolehoidu, kuid superkarikafinaalis usaldas ta taas pisut kogenumaid pallureid. Ilmselt on õige tasakaalu leidmine aja küsimus, kuid samal ajal ootavad fännid ka tulemusi – ning kodumäng Leicesteriga on heaks kohaks, kus silmad kirja saada.

Samal ajal ei tasu alahinnata ka Leicesteri šansse – avavoorus tegid nad kodus tugeva Wolvesiga 0:0 viigi ning soovivad kindlasti tänavusel hooajal esikuuikukonkurentsis kaasa lüüa. Selleks oleks vaja aga säärastest kohtumistest punkte võtta.

Chelsea võidukoefitsiendiks pakutakse Betsafe’is 1,74, viigi korral on võimalik raha tagasi saada 4,00-kordselt ning täpsele panustajale antakse tema raha Leicesteri võidu puhul tagasi 5,10-kordselt. Chelsea noore ja lubava rünnaku puhul on vaid aja küsimus, millal see end paukuma saab – ehk tasub panustada sellele, et superkarikafinaalis heast küljest silma paistnud Christian Pulisic lööb värava. Ameeriklase tabamus ükskõik mis hetkel on väärt koefi 3,45.

Kas Solskjaer leiab võtme Wolvesi alistamiseks?

Teise mänguvooru põnevuselt ehk kohtumine number kaks leiab aset esmaspäeva õhtul, kui Wolverhamptonis võtab sealne Wolves vastu Manchester Unitedi. United sai küll avavoorus kirja julgustava 4:0 võidu Chelsea üle, kuid Ole Gunnar Solskjaer teab väga hästi, et eelmisel hooajal suutis Wolves kolmest omavahelisest mängust võtta kaks võitu ja ühe viigi ning eriti just suurte meeskondade vastu näitas Wolves mullu lausa suurepärast minekut.

4:0 võidust saab muidugi kaasa võtta palju positiivset, ent ei saa väita, et United oleks platsil tegelikult selgelt parem võistkond olnud – Wolvesi peatreener Nuno Espirito Santo on kindlasti videod läbi hekseldanud ning teab hästi, millised on võimalused Unitedit nõelata. Uute täienduste Harry Maguire’i ja Aaron Wan-Bissaka poolt oli mäng Chelsea vastu küll väga kena, kuid ega nemadki lõpuni ideaalsed püsi.

Wolvesi võitu ei peeta Betsafe’i koefitsientide järgi küll kõige tõenäolisemaks tulemuseks, kuid selle peale panustamist tasuks siiski kaaluda. Wolvesi võidukoefiks pakutakse 3,40, viigi puhul on võimalik raha tagasi saada 3,35-kordselt ning Unitedi võidu puhul 2,32-kordselt. Unitedi eelmise hooaja lõpp oli lausa kohutav ning oleks väär arvata, et üks hea esitus ja paar korralikku täiendust uue hooaja alguses kõik probleemid lahendanud on. Wolvesil on küll all neljapäevane Euroopa liiga kohtumine, kuid kodumängus Unitedi vastu ollakse kahtlemata väga motiveeritud ning valmis vastasele säru tegema. Siinkohal tasub teha väikese turvavõrguga panus ning raha panna topeltšansi kategoorias Wolvesi võidu või viigi peale – sel juhul pakub Betsafe koefitsiendiks 1,61. Väärtusena ju küllaltki korralik!

MÄRKSÕNAD

SHARE