Premier League’i 26. voor: liidriks tõusnud Man Cityt ootab suur mäng

Kas Pep Guardiola mehed suudavad Liverpoolil survet peal hoida?

Kui vahepeal tundus juba, et Liverpool on Inglismaal Premier League’i tiitlivõitluses eest ära jooksmas ning mõned julgemad fännid hakkasid Jürgen Kloppi meeskonnale juba kuldmedaleid kaela riputama, siis viimased paar nädalat on olnud hea näide sellest, et Premier League’i suguses tippliigas on kõik võimalik ning kõik hea võib vaid mõne vooruga totaalselt pöörduda. Liverpool, kes polnud sel hooajal varem ühelegi endast väiksemale tiimile punkte ära andnud, on järjest viigistanud nii Leicesteri kui ka West Hamiga ning langenud tabelis suisa teisele kohale – seda aga vaid tänu tõsiasjale, et karikasarja tõttu tõsteti Manchester City 27. vooru kohtumine pisut ettepoole. Olukord on lihtsustatult võttes järgmine: Cityl ja Liverpoolil on võrdselt 62 punkti, aga Cityl on peetud üks mäng rohkem. Erilist eksimisruumi Liverpoolil seega pole, kuna väravate vahe on Cityl märksa parem. Kas Klopp ja co muudavad selle madalseisu ajutiseks ning suudavad taas võidulainele naasta? Vaatame üle, mida eelseisev nädalavahetus meile Inglismaa jalgpalli kõrgeimal tasemel toob ning teeme oma panustamisvalikud!

Solskjaeri viimane mäng enne otsustavat perioodi

Kümme mängu, üheksa võitu ja üks viik – täpselt selline on hetkel ajutise peatreeneri Ole Gunnar Solskjaeri saldo Manchester Unitedis. Sel nädalavahetusel tuleb Solskjaeri Unitedil külla sõita kavalale rebasele Claudio Ranierile, kelle Fulham on aga sel hooajal olnud Premier League’i üks suuremaid pettumusi – suurte lootustega kõrgliigasse tõusnud meeskond vireleb alles 19. kohal ning paljud eksperdid ei usu, et nad sealt välja suudaksid rabeleda. Fulhami peamised probleemid on peitunud kaitseliinis, kuhu ei toodud olulisi täiendusi ka jaanuarikuus ning on tõepoolest keeruline näha, et seitsmepunktiline vahe turvalise tsooniga suudetaks hooaja lõpuga tagasi teha – eriti meeskonna poolt, kes on senise 25 liigamänguga endale lasknud lüüa koguni 55 väravat.

Unitedi puhul on tegu viimase mänguga enne tõeliselt otsustavat perioodi, kus üheksa mängu jooksul kohtutakse kaks korda PSG-ga ning ühe korra nii Chelsea, Liverpooli, Manchester City kui ka Arsenaliga. Äärmiselt vajalik oleks see mäng võita ja sellele seeriale hea emotsiooniga vastu astuda…

Fulhami võidukoefiks on selle mängu eel 5,50, viigi korral on võimalik raha tagasi võita 4,35-kordselt ning Manchester Unitedi järjekordse võidu koefitsiendiks pakutakse 1,64. Hoolimata Fulhami üldisest kehvast minekust on nad koduplatsil suutnud aeg-ajalt isegi suurematele meeskondadele enam-vähem asjalikult vastu saada – Arsenalile kaotati hooaja alguses aga näiteks 1:5. Kunagi ei tea, milline Fulham parasjagu mängule saabub – viimasel ajal on aga suhteliselt selge, milline Manchester United platsile astub ja seetõttu on Unitedi võit siin igati kaartidel.

Kuigi juba 1,64 pakub päris head väärtust, tasub kiigata ka händikäpi poole – Fulhamile üks värav ette andes on Unitedi vähemalt kaheväravaline võit saadaval juba igati väärtusliku 2,60-ga.

Kas põhja vajunud Huddersfield suudab kodus üllatada?

Väikese Huddersfield Towni jaoks on tänavune hooaeg lihtsalt saanud selleks hetkeks, mil nende kütus otsa lõppes – nigelat hooaja algust ei ole siiani korralikult ületada suudetud ning absoluutselt ei ole aidanud ka peatreenerivahetus – klubi jääb David Wagnerit küll väga hea sõnaga mäletama, kuid väljalangemisest ei ole sel hooajal pääsu. Seega tuleb kodumängudest suurte vastaste vastu viimast võtta – järgmisel hooajal enam selliseid vastaseid enda koduväljakul ei näe, kui just karikas loosiga ei vea.

Väga head ajad pole käsil ka Arsenali jaoks, kes on viimases kuues mängus järginud omapärast mustrit, kus kordamööda võidetakse ja kaotatakse. Kuigi kaks nendest kaotustest on tulnud Manchesteri meeskondadelt ning üks oli karikamängus, on see siiski tähendanud seda, et Arsenal on tabelis libisenud kuuendale kohale ning kuigi Meistrite liigasse viiv neljas koht on vaid kolme silma kaugusel, on praegune hoog siiski sedavõrd nigel, et neid praegu hooaja lõpu poole vaadates pigem just sellele kuuendale kohale pakutaksegi.

Selles mängus pole aga kahtlust, et Arsenal on suursoosikuks – Huddersfieldi võidukoefiks on mängu eel Betsafe’is 5,60, viigikoefiks 4,35 ning Arsenali võidukoefiks koguni 1,63. Nagu ka eelmise matši puhul, pakub siingi juba puhas võõrsiltiimi võidukoef head väärtust, aga vaadata tasub händikäpi poole – Arsenali vähemalt kaheväravaline võit on saadaval 2,65-ga ning see on kindlalt ka panustamissoovituseks!

Ärevus Anfieldil kipub kasvama. Kas meeskond suudab sellest üle olla?

Paljud asjatundjad tõdesid Liverpooli kodus Leicesteriga tehtud 1:1 viigimängu ajal ja järel, et meeskonna kangus ja ärevus oli ilmselt põhjustatud sellest, et kogu Anfieldi publik oli veidralt ärevil. Oli see siis kas sellest, et aimati võiduta jäämist või kardetakse tõesti seda, et tiitlivõimalused mängitakse taas maha? Sotsiaalmeediat jälgides on igatahes selge, et kogu Inglismaa jalgpallifännid on huvitaval kombel tiitlivõitluses Manchester City taha koondunud, sest keegi ei taha teada, kui häirivaks ja tüütuks võivad Liverpooli fännid kauaoodatud meistritiitli võitmise järel muutuda.

Premier League’i tabelis kümnendal kohal olev Bournemouth on samal ajal mänginud kaks väga eriilmelist kohtumist: eelmise nädala keskel kingiti Chelseale nende suurim kaotus väga pika aja jooksul, kui tipptiim kodus suisa 4:0 purustati. Sellele järgnes aga väga lõtv ja nõrk esitus Cardiffi vastu, mis päädis 0:2 kaotusega. Kas Liverpooli jaoks suudetakse end taas kokku võtta?

Nende kahe meeskonna esimene omavaheline mäng lõppes Bournemouthile kodus suure 0:4 kaotusega ning hoolimata Liverpooli muredest võib eeldada, et nad suudavad sedapuhku kodupubliku küüntenärimisest üle olla ning võidu puhtalt oma kvaliteedi pealt ära võtta.

Liverpooli võidukoefiks pakutakse Betsafe’is 1,22, viigi korral on võimalik raha tagasi saada 7,55-kordselt ning Bournemouthi võidukoefiks pakutakse lausa 14,50. Siin võiks händikäpiga ennustada aga hoopis seda, et Liverpool väga suurelt ei võida – näiteks Bournemouthile kolm väravat ette andes on võimalik nende võidule panustada koefiga 1,52, mis pakub väga korralikku väärtust.

Vooru põnevuslahing on jäetud pühapäeva õhtusse

Liigume laupäevaste matšide juures pühapäevase põnevuslahingu juurde – eeldusel, et Liverpool suudab Bournemouthi võita, on Manchester Cityl seejärel omakorda šanss liidrikoht taas tagasi endale napsata – aga selleks tuleb alistada tugev Chelsea. Kui City jaoks on viimase 11 mängu jooksul ainus libastumine tulnud kolm mängu tagasi Newcastle’i vastu, siis Chelsea on samal ajal omajagu puterdanud – kaks vooru tagasi jäädi Borunemouthile koguni 0:4 alla, kuid seejärel purustati kodus Huddersfield Gonzalo Higuaini abil 5:0. Kaotatud on ka Arsenalile ja Tottenhamile, mistõttu on City siinkohal kindlaks soosikuks, olgugi et selle hooaja esimese omavahelise kohtumise võitis 2:0 Chelsea.

City võidukoefiks pakutakse selle mängu eel 1,52, viigi korral on võimalik raha tagasi võita 4,60-kordselt ning Chelsea võit toob täpsele panustajale raha tagasi juba 6,75-kordselt. Pisut parema väärtuse tahtjad võivad otsida väärtust ka väravate arvu kategooriast – näiteks kogu mängus üle 2,5 värava nägemine on väärt koefitsienti 1,64, City vähemalt kahe värava löömine on saadaval 1,49-ga.

MÄRKSÕNAD

SHARE