Premier League’i 30. voor: kas Liverpool oskabki kõik ära käkkida?

foto: TT

Kindel edu on sulanud. Mis saab edasi?

Kui aastavahetuse paiku tundus, et Liverpooli jaoks on tänavune Premier League’i tiitel vaat et vormistamise küsimus, siis tegelikkus on olnud midagi hoopis muud: 29. voorus tehtud viik Evertoniga langetas nad tabelis suisa Manchester Cityst punktiga tahapoole ning viimased üheksa mängu tuleb mängida sisuliselt maksimumi peal, et tiitlilootused elus hoida. Samal ajal näitab City vankumatut kindlust ning on Liverpooli libastumised ära kasutanud – kas esikohast suudetakse aga lõpuni ka kinni hoida?

30. mänguvoor toob samal ajal meieni ka ühe tõeliselt suure lahingu, kus mängus pole ei rohkem ega vähem kui koht esinelikus – Arsenal võõrustab pühapäeva õhtul Manchester Unitedit ning sellest peaks kujunema tõeline põnevuslahing.

Seega – nagu ikka, võtame appi Betsafe’i koefitsiendid ning vaatame üle, mida algav nädalavahetus meile Premier League’is pakub!

Spurs vaatab juba üle õla

Sarnaselt Liverpoolile on viimastel nädalatel allamäge hakanud veerema ka Tottenham Hotspuri hooaeg – seda vähemalt koduliigas, kus viimasest kolmest mängust on kirja saadud vaid üks punkt. Madalseis on Spursi jaoks vahepeal juba vaat et reaalsena tundnud tiitlimõtted ära kaotanud ning nüüd tuleb juba selgelt piiluda seljataha: hooaega kohutavalt alustanud Manchester United on neist vaid kolme silma kaugusel ning tuleb hirmsa hooga – kaugel ei ole ka Arsenal ja Chelsea, kes jäävad Spursist maha vastavalt nelja ja viie silmaga. Just seetõttu tuleb nüüd Spursil kiiremas korras jalad kõhu alt välja võtta – hoolimata edasipääsust Meistrite liigas nõuavad fännid neilt ka koduses konkurentsis vähemalt kohta esinelikus. Vastasel juhul oleks ainsaks palsamiks juba Meistrite liiga võit, mida mõistagi ka päris välistada ei saa, kuna taset Tottenhamil kahtlemata on.

Selles kohtumises avaneb hea võimalus taas võidurajale naasta – vastaseks on väljakukkumisohus Southampton, kes asub liigatabelis alles 17. kohal. Southampton sai küll eelmises voorus Manchester Unitedile küllaltki hästi vastu, kuid Spursi tuleb selle kohtumise eel siiski selgeks soosikuks pidada ning seda isegi olukorras, kus nad pidid nädala keskel ka Euroopasse Meistrite liiga mängule ja tagasi reisima. Southamptoni hooaeg on olnud suhteliselt nukker ning Spurs näeb seda mängu kindlasti hea võimalusena tagasi võidurajale naasta.

Southamptoni võidukoefiks on selle mängu eel 4,25, viigi korral on võimalik raha tagasi saada 3,85-kordselt ning Spursi võidu puhul lausa 1,90-kordselt. Nende väärtuste juures on selge, et tasub Spursi võidule panustada – 1,90 annab selleks ka väga korraliku koefi.

Kas Anfield on taas üks suur närvipundar?

Liverpooli muredest sai juba artikli alguses pisut kirjutatud – väga hea positsioon on ühtäkki totaalselt käest lastud ning taaskord leitakse end tagaajaja asendist. Vahe Cityga on küll vaid üks punkt, kuid siililegi on selge, et psühholoogiline eelis on siinkohal just Cityl, kelle jaoks on tiitli peale mängimine tavaline olukord ning kes sisuliselt haistis juba ka Liverpooli verd.

Närviline on kahtlemata taaskord ka Liverpool – Anfieldi staadioni atmosfäär on viimasel ajal mängult-mängule olnud päris erinev ning sellele vastavalt on üldiselt mänginud ka meeskond. Kui fännid on ärevad, on ka tiimi mäng ärev, kui fännid on rahulikud, tuleb ka matš hästi välja. Millist publikut me seekord näeme, on mõistagi huvitav näha.

Liverpooli ja Burnley kohtumise eel meenutab Liverpool mõistagi 2018. aasta esimest päeva, kui Ragnar Klavani viimase minuti värav neile selle vastase vastu võidu tõi, kuid seekord on kohtumine täiesti uus ning uudne on ka olukord. Burnley on tabelis alles 16. kohal ning kui vahepeal tundus, et nad on jalgu taas alla saamas, siis viimaste voorude kaotused Newcastle’ile ja Crystal Palace’ile muudavad asjad siiski kehvemaks.

Liverpooli võidukoefiks on selle mängu eel vaid 1,18, viigi korral on võimalik raha tagasi võita 8,15-kordselt ning Burnley võõrsilvõit on väärt koefitsienti 19,50. Väärtus on siin selgelt Burnley poolel, kuid neilt võitu või viiki oodata oleks ka pisut liig – seetõttu tuleb vaadata händikäpi poole. Burnleyle näiteks koguni kolm väravat ette andes on nende võidukoefiks 1,58 – selle peale tasub raha panna!

Chelsea kohtub võimaliku banaanikoorega

Palju on viimasel ajal räägitud ka Chelsea muredest ning peatreeneri Maurizio Sarri tooli kõikumisest, kuid Sarri püsib endiselt pukis ning Chelsea pole kontakti esinelikuga veel päris ära kaotanud, kuigi tabelis asutakse alles kuuendal real. Võidud Tottenhami ja Fulhami üle on lootusekübemed taas Chelsea fännide silmadesse toonud ning enam ei tundugi ehk tulevik nii tume – kuid kaks mängu on vaid kaks mängu ning nende pealt põhjalikke järeldusi teha oleks ennatlik.

Wolves on samal ajal tabelis küll otse Chelsea taga seitsmendal kohal, kuid vahe on koguni 13 punkti – on selge, et Wolves mõtleb pigem juba sellele, kuidas järgmisel ja ülejärgmisel hooajal esikuuikusse murda. Sel hooajal on nad saanud aga suurte hammustaja maine – kui sageli on punkte mängudes väiksemate meeskondadega ära antud, siis Inglise suurte vastu on pea alati hästi hakkama saadud ning selle tõestuseks on ka fakt, et hooaja esimeses omavahelises kohtumises suudeti Chelsea kodus 2:1 alistada.

Betsafe’i koefide järgi peaks aga Chelsea seekord revanši võtma – nende võidukoefiks on vaid 1,57, samal ajal kui viigikoefiks pakutakse meile 4,30 ning Wolvesi võidukoefiks 6,60. Väärtus on siin pigem Wolvesi poolel, mistõttu tuleks ehk kaaluda kahekordset võimalust ning Wolvesi võidu või viigi peale panustamist – X2 koef on selle mängu eel saadaval väga korraliku 2,45-ga.

Järjekordse imega hakkama saanud Solskjaer noolib neljandat kohta

Selle vooru suurmäng on järjekorras taaskord jäetud viimaseks – pühapäeva õhtupoolikul kell 18.30 võtab Arsenal oma kodusel staadionil vastu superhoos Manchester Unitedi. Kui Arsenal peab tänavu rahulduma Euroopa liigaga, siis United suutis samal ajal Meistrite liigas hakkama saada tõelise jalgpalliimega, kui pooliku koosseisuga mängiti kodus PSG-lt saadud 0:2 kaotus uskumatul kombel võõrsil edasipääsuks – olgugi et mänguliselt olid pariislaselt selgelt üle, suutis United oma poolvõimalused väravateks realiseerida ning vastase eksimused fantastiliselt ära kasutada. Oli see siis Gianluigi Buffoni needus. PSG euroneedus või Ole Gunnar Solskjaeri järjekordne maagia – mine tea, igatahes on United kaheksa parema hulgas ning Neymar on see, kes sotsiaalmeedias kohtunikke süüdistab ning pisaraid valab.

Viimase paari aasta jooksul on omavahelised mängud läinud pigem Unitedi kasuks – seitsmest viimasest omavahelisest kohtumisest on Arsenal suutnud võita vaid ühe. Samas on kõik need mängud olnud suhteliselt väravaterohked, mis lubaks sama loota ka seekord.

Kergeks soosikuks peetakse selle matši eel kodus mängivat Arsenali, kelle võidukoefiks pakutakse 2,38, samal ajal kui viigi korral on võimalik raha tagasi saada 3,60-kordselt ning Unitedi võidu puhul 3,10-kordselt. Unitedi meeletut hoogu vaadates tuleb siiski meeles pidada, et vigastused on nende koosseisu kõvasti pärssinud, mistõttu võib Arsenalil kindlasti võiduvõimalus tekkida, kuid pigem tasuks ehk mõelda hoopis viigi (koef 3,60) peale. Kes arvab, et näeme selles vastasseisus taas väravaid, võib ka selle peale panustada – kohtumises vähemalt nelja värava nägemine on saadaval näiteks 2,60-ga.

MÄRKSÕNAD

SHARE