Premier League’i 34. voor: kes suudab euromängude järel libastumist vältida?

Inglismaa jalgpalli Premier League’is – nagu ka ülejäänud Euroopa suurtes vutiliigades – hakkab hooaeg tasapisi lõppema. 38 voorust on praeguseks ametlikult mängitud 33, kuigi paljudel meeskondadel on karikamatšide tõttu mõned varasemate voorude kohtumised edasi lükatud ning seega kirjas 32 mängu. Tabeliseis on aga endiselt ääretult tihe: võitlus on jätkuvalt totaalselt lahtine nii Premier League’i tiitli kui ka esinelikukohtade peale, seega peaks põnevust viimastesse nädalatesse jaguma küllaga.

Eelseisev nädalavahetus toob meile teiste kohtumiste seas ka ühe tõeliselt suure heitluse, kui Liverpool võtab pühapäeva õhtul Anfieldil vastu Chelsea. Teised tippmeeskonnad on vähemalt paberil saanud vastaseks mõne eeldatavalt nõrgema tiimi, aga selle mänguvooru muudab mõistagi etteaimamatuks tõsiasi, et nii selle eel kui järel tuleb tipptiimidel tegeleda ka euromängudega – mõned Meistrite liigas, teised Euroopa liigas. Seega on oht koduliigas libastuda kahtlemata tavalisest suurem.

Mida aga sellest voorust siis kokkuvõtteks oodata? Võtame ette neli huvitavat kohtumist ning teeme Betsafe’i koefitsientide abil oma panustamisvalikud!

Tottenham Hotspur – Huddersfield Town

Tottenhami jaoks möödus teisipäevane Meistrite liiga lahing lausa imeliselt: uue ja maksimaalselt uhke kodustaadioni toel suudeti veerandfinaali avamängus alistada ei keegi muu kui Manchester City ning uus White Hart Lane sai tõelise peo püsti panna. Pole aga kahtlustki, et Spursi suur fookus lasub nüüd aga veel eriti järgmisel kolmapäeval toimuval kordusmatšil, kus ootused on varasemast kõrgemal. Kas ihaldatud poolfinaalikoht tuleb?

Halvaks uudiseks on aga tõsiasi, et Spursi liider ja esiründaja Harry Kane peab hüppeliigesevigastuse tõttu ilmselt hooaja lõpuni pealtvaatajaks jääma – samas suutis meeskond ilma Kane’ita aasta alguses väga korralikult hakkama saada ning kui Heung-min Son samasuguse hooga jätkab, ei tohiks ka liialt probleeme tekkida.

Huddersfield on samal ajal juba mitu nädalat elanud teadmises, et Premier League’i neil uuel hooajal asja ei ole – tipptiimidega võrreldes lausa väikevenna staatuses olev võistkond on teinud Premier League’i ajastu ühe nõrgematest hooaegadest ning lasknud endast liiga tihti lausa üle sõita, saades endale külge peksupoisi maine. Viimasest 20 mängust on neil kirjas vaid neli punkti ning paistab, et hooaja lõpp ei saaks nende jaoks piisavalt kiiresti tulla – siin on vaja korralikku restarti.

Ehk on aga Huddersfieldi hädad Spursi jaoks kergeks uinutavaks faktoriks? Võib arvata, et Mauricio Pochettino saadab selles kohtumises platsile nii mõnegi tavalise varumängija ning teadupoolest võib sellisel juhul juhtuda mida iganes. Huddersfieldi mehed sooviksid kindlasti uuel staadionil Spursi fännide peo rikkuda…

Tottenhami võidukoefiks on selle mängu eel Betsafe’is 1,23, viigi korral on võimalik raha tagasi saada 7,00-kordselt ning Huddersfieldi võit on väärt koefitsienti 15,00. Võib arvata, et nii ühel kui teisel moel ei ole siit Huddersfieldile liiga suurt kaotust ette näha – Spurs ei soovi lihtsalt asjata jõudu raisata. Korralikku väärtust pakub händikäp, kus võõrsiltiimile kolm väravat ette andes on koefiks 1,48.

Manchester United – West Ham United

Pärast kolmapäeval toimuvat ülirasket euromängu Barcelonaga tuleb Manchester Unitedil tagasi koduliiga reaalsusesse naasta – ees ootab matš West Ham Unitediga. Koduliigat tasub Manchesteri meeskonnal tõsiselt võtta, sest vastasel korral ähvardab uuel hooajal Meistrite liigast kõrvale jäämine – ei tundu liialt usutav, et praegune United suudaks Meistrite liigas päris võiduka lõpuni purjetada, seetõttu tuleb Ole Gunnar Solskjaeri hoolealustel eelkõige Premier League’is esinelikukohta püüda.

Viimasel ajal on Solskjaeri maagia vähemalt koduses konkurentsis aga tuhmuma hakanud – viimasest neljast mängust on United saanud koguni kolm kaotust, sealjuures kaks tükki Wolverhampton Wanderersi käest. Üks neist kaotustest tähendas ka Manchesteri punaste jaoks teekonna lõppu FA karikasarjas, ent mis veelgi olulisem: liigas ollakse kolmandalt kohalt kukkunud tagasi kuuendaks ning vahe neljandal kohal oleva Spursiga on kolm punkti – nii hilises hooaja faasis ei ole see enam sugugi naljaasi. Manchester Unitedil on hädasti võite vaja, sest esinelikust välja jäämine ning Meistrite liiga tiitlita jäämine tähendaks sisuliselt seda, et hooaja lõpp on nii suure klubi jaoks läbikukkumine.

West Ham on samal ajal tabelis mugavalt 11. kohal ning nemad võivad sisuliselt käigu juba välja võtta – väljalangemine neid ei ohusta, samal ajal ei ole neil ka millegi erilise nimel enam võidelda. Just sellest tõsiasjast võikski Manchester United selle kohtumise eel tuge otsida – vastastel enam midagi mängus ei ole.

Kodumeeskonna võit on Betsafe’is saadaval koefiga 1,44, viigi puhul on võimalik raha tagasi võita 4,85-kordselt ning West Hami üllatusvõidu korral 8,00-kordselt. Siin on Manchesteri meeste võit suhteliselt loogiline resultaat just motivatsiooni seisukohast – nende peale tasub raha asetada.

Crystal Palace – Manchester City

Manchester City jaht neljale tiitlile sai teisipäeva õhtul väikese hoobi, kui Meistrite liiga veerandfinaali avamängus ei suudetud võõrsil Tottenhamile väravat lüüa ning piirduti 0:1 kaotusega. Kuigi midagi see otseselt ära loomulikult veel ei otsustanud, on City seis siiski pisut justkui õhukesel jääl käimine – võõrsilväravata jäämine paneb nad kordusmängus suure surve alla ning paljudel mängijatel on ilmselt väga hästi meeles eelmisel kevadel Liverpooli vastu juhtunu. Ega ometi jälle?

Liiga kauaks ei saa City aga Meistrite liigale mõtlema jääda, sest tiitlijaht käib täie auruga edasi ka koduliigas, kus „virtuaalne” edu Liverpooli ees on vaid üks punkt. Just nimelt virtuaalne, sest tegelikult on kahe punktiga liider Liverpool, Cityl on aga üks mäng konkurentidest vähem peetud.

Palace on sarnaselt West Hamile seisus, kus midagi suurt neil enam püüda ei ole ning ka püsimajäämine on sisuliselt selge – samas võib kahtlustada, et vana rebane Roy Hodgson näeb selles mängus väga sobivat kohta, kus haavatavat Cityt hammustada. Mine tea – seesama Palace on varemgi City elu raskeks teinud.

Palace’i võidukoefitsiendiks on pühapäevases kohtumises 10,00, viigikoefiks pakutakse Betsafe’is 6,00 ning City võidu korral on võimalik raha tagasi saada 1,32-kordselt. Usutavasti suudab Pep Guardiola oma mehed pärast nappi kaotust taas üles kütta ning Palace’i vastu siiski probleeme ei teki – väga head koefi pakub siin näiteks City vähemalt kolmeväravaline võit, mille saab händikäpiga kätte lausa 3,20-ga.

Liverpool – Chelsea

Nüüd aga nädalavahetuse naela juurde – pühapäeva õhtul pole mõtet telerite juurest kaugele minna, sest Liverpooli ja Chelsea kohtumisest peaks saama tõsine põnevusetendus. Kes siis ei mäletaks seda kuulsat 2014. aasta aprillikuu kohtumist Anfieldil, kus Steven Gerrardi kurikuulus libisemine kinkis Demba Bale ja Chelseale värava, mis algatas Liverpooli hämmastava lagunemise ja tiitli käest mängimise? Samad meeskonnad, sama staadion, mõneti sarnane tabeliseis – mis saaks valesti minna?

Kui vahepeal tundus, et Liverpool näitab väsimise märke ning ei suuda Cityga tiitliheitluses sammu pidada, siis tegelikult on Jürgen Kloppi hoolealused nüüd suutnud koledalt või ilusalt võita kuus mängu jutti ning tiitlijaht püsib nende jaoks kahel rindel elus – Meistrite liigas ollakse ühe jalaga juba poolfinaalis, Premier League’is oodatakse City komistamist, et seejärel kauaoodatud meistritiitel taas Liverpooli tuua.

Sugugi kehvasti pole sealjuures viimasel ajal esinenud ka Chelsea, kelle puhul räägiti vahepeal juba vaat et kindlas kõneviisis peatreeneri Maurizio Sarri võimalikust vallandamisest. Viimasest üheksast mängust seitse võitu – ent Liverpooliga võrreldes saab Chelsea kaks puhkepäeva vähem, sest nemad peavad Euroopa liigas veel neljapäeva õhtul Praha Slaviale külla sõitma.

Võib arvata, et Liverpooli puhul on motivatsioon selle kohtumise eel lihtsalt suurem – ühest küljest sellesama Gerrardi libisemise olukorra tõttu, teisalt loomulikult tiitliheitluse tõttu. Chelsea meeskond ei tundu endiselt täielikult Sarri seljataga olevat, mistõttu võiks soosikukoorma Liverpooli peale jätta.

Betsafe’is on samuti favoriidiks koduväljakul mängiv Liverpool, kelle võidukoefiks pakutakse 1,64, viigikoefiks on 4,35 ning Chelsea võidukoefiks 5,50. Viimaste omavaheliste kohtumiste valguses ei tundu sealjuures ka viik sugugi võimatu resultaadina – viimasest viiest Anfieldil peetud kohtumisest on lausa neli viiki jäänud, sealjuures pole Liverpool kodus Chelseat võitnud alates 2012. aastast! Millegipärast on sel aastal aga tunne, et see seeria murdub – 1,64 on Liverpooli võidule küllaltki korralik koefitsient.

MÄRKSÕNAD

SHARE