2024. aasta USA lahtiste panustamise näpunäited  

Ajal, mil tipptennisistid valmistuvad 2024. aasta viimaseks suure slämmi turniiriks, jagame oma varajastele panustajatele parimaid valikuid. USA lahtised on vanuselt teine tennise suure slämmi turniir, mis sai alguse 1881. aastal.  

Kaasaegsed suurkujud on Flushing Meadowsi kõvadel väljakutel saavutanud märkimisväärset edu. Serena Williams noppis seal aastatel 1999–2014 üles kuus tiitlit. Šveitslase Roger Federeri suurturniiri viis võitu tulid ka USA lahtistel ning ameeriklased Pete Sampras ja Jimmy Connors võitsid seal samuti viis korda.   

Kellest saavad selle auväärse võistluse seekordsed võitjad? Loe meie 2024. aasta USA lahtiste näpunäiteid!  

Kuidas panustada USA lahtiste peale?  

Kui kavatsed sel hooajal USA lahtiste näpunäiteid kasutades panuseid teha, pead esmalt looma konto. Kihlveokontori veebilehte valides võta arvesse oma eelistusi. Kas sind huvitavad võidukoefitsiendid, tennise pakkumised või tasuta panused? Iga kihlveokontor paistab silma erinevates valdkondades, seega uuri, milline neist on sinu jaoks sobivaim.  

Seejärel saad registreeruda ja teha sissemakse. Tavaliselt pakuvad kihlveokontorid erinevaid maksevõimalusi. Enne veebisaidiga liitumist tuleks kindlasti veenduda, et seal on olemas vajalikud maksemeetodid.  

Pärast sissemakse tegemist saad 2024. aasta USA lahtiste näpunäidete põhjal oma valiku teha ja hakata panustama. Kindlasti soovitame määrata kogu turniiri lühi- või pikaajaliste panuste jaoks eelarve ja pidada päevikut. Päeviku abil saad jälgida oma panuseid, võite ja kaotuseid ning sellele vastavalt oma tegevust kohandada.  

Tennise panused 

Saadaval on sadu tenniseturge, kus saab rakendada USA lahtiste näpunäiteid ja panustamisstrateegiaid.  

Kihlveokontoritel on matšide jaoks võitja panused. Sellised panused on sageli populaarsed, kuna valida saab ühte kahest mängijast või paarismängu mängijad, kes mängu võidavad. 

Siiski on tennise võitja panuste koefitsiendid tihtipeale väikesed, välja arvatud juhul, kui vastamisi lähevad kaks sarnase asetusega mängijat. Üldiselt muutuvad võitja koefitsiendid suuremaks, kui võistlus jõuab viimastesse etappidesse ja väljakul käib tasavägisem mõõduvõtmine.  

Kui kõrgema asetusega mängija on varasemates voorudes vastamisi kvalifitseeruva või madalama asetusega mängijaga, siis kaalu händikäpi või kaotusteta settidega võidu turge.  

Samuti saab USA lahtistel panustamise näpunäidetele põhinedes teha täpsemaid valikuid. Näiteks võid valida õiged punktisummad, setid üle/alla või täpsed mängutulemused setis.  

Lisaks on on tennise suure slämmi puhul populaarsed üldarvestuse võitjale tehtud panused. Neid nimetatakse ka tulevikuturgudeks, kus tulemusi ennustatakse kogu võistluse jooksul. Mõned populaarsed üldarvestuse võitja valikud on turniiri võitev mängija, finaali pääsev mängija, poolfinaali pääsev mängija jne.  

Tennisele panustamise strateegiad 

Enne kui leiad endale sobiva valiku, kaalu ühe või kahe tennisele panustamise strateegia kasutamist. Kui pühendud vähemalt ühele panustamisstrateegiale, saad teha teadlikumaid ja targemaid otsuseid.  

Esiteks võta arvesse iga mängija vormi. Kui mängija läheb USA lahtistele pärast kaotuste sarja, võib tema enesekindlus madal olla. Seevastu, kui mängija on juulis ja augustis enne tähtsat sündmust tiitleid võitnud ja harva kaotanud, on ta tõenäoliselt Flushing Meadowsil tugev tegija. 

Kui soovid panuseturul toetada mõnda kindlat sportlast, näiteks matšivõitjaid või händikäppe, siis vaata tema 10 viimast tulemust. Mängija hiljutisi tulemusi vaadates saab tema vormi hinnata ja suuremaid võite märgata. Lisaks näed üksikasjalikumat statistikat, nagu võiduprotsent, võidetud setid, võidetud mängud ja esimese servi protsent. 

Vaata mängija varasemaid esinemisi USA lahtistel või suure slämmi tulemusi üldiselt. Nii näed, millised mängijad on kõrgeima taseme mängudel järjekindlad. Näiteks kõrgel positsioonil olevad ATP ja WTA mängijad Andrei Rublev ja Jessica Pegula võitsid 2024. aastal erinevaid tiitleid, kuid nad jõuavad harva suure slämmi finaali ja kumbki mängija pole oma karjääri jooksul suuri võite noppinud.  

Samas mängivad tipud, nagu Novak Djokovic, harva madalama järgu turniire ja pühenduvad selle asemel suurturniiridele ning jõuavad seal tavaliselt kaugele. Sellised andmed näitavad, et nii mõnedki tennisistid on võimelised end suurel slämmil kokku võtma.  

Lõpetuseks võta aega, et vaadata üle mängija hiljutised vigastused. Kui sportlane pole suurele slämmile suundudes üldse tennist mänginud või seda vähe teinud, on tema võimalused turniiril võita või turniiril edasi jõuda peaaegu olematud.  

Väljaku pinnakate – kuidas see panuste tegemist mõjutab? 

Erinevalt teistest spordialadest mängitakse tennist mitmetel pindadel – savil, murul ja kõvadel väljakutel. Erinevatel väljakutel mängimise hindamine võib USA lahtiste näpunäidete rakendamisel kasuks tulla. 

Mõnikord saab mängija tuntuks teatud pinnakatte asjatundjana. Näiteks Rafael Nadali ja Iga Swiateki peetakse saviväljaku spetsialistideks, Aryna Sabalenka on aga tugev tegija kõvadel väljakutel.  

Mõnel sportlasel on raske erinevate pindadega kohaneda ja see võib nende järjepidevust häirida. Varasemad USA lahtiste andmed näitavad, et Jelena Ostapenko on hästi esinenud nii savil kui ka murul, kuid kõvadel väljakutel on ta paraku aga kehvi tulemusi näidanud. Lätlane on jõudnud Austraalia lahtistel vaid kahte veerandfinaali ja USA lahtistel mõlemal turniiril kaheksandikfinaali.  

Samuti võib teatud mängijate rahvus mõjutada tema sooritust konkreetsel pinnakattel. Paljud Euroopa tennisistid mängivad juba noorelt savi- või muruväljakutel, mistõttu neile sobivad sellised pinnad loomulikult paremini. USA mängijad treenivad aga üldiselt kõvadel väliväljakutel.  

See suundumus on märgatav naiste üksikmängus. Viimasest seitsmest USA lahtiste finaalist kuues on finaali jõudnud vähemalt üks Põhja-Ameerika või USA-s treeninud mängija. Seetõttu on USA naismängijate turniirieelsete koefitsientide arvesse võtmine üks lollikindel USA lahtiste panustamise näpunäide.  

Suure slämmi hooaeg 

Ülesastumised 2024. aasta suurel slämmil võivad anda teavet USA lahtiste panustamise ja turniiri ennustuste kohta.  

Meeste suurturniire silmas pidades võitis Jannik Sinner Austraalia lahtistel oma kõigi aegade esimese suure slämmi. 22-aastane tennisist alistas finaalis 2021. aasta USA lahtiste meistri Daniil Medvedevi. 

Carlos Alcaraz toibus aga Melbourneis veerandfinaalis välja langemisest ja võitis oma kõigi aegade esimese Prantsusmaa lahtiste turniiri. 21-aastane noormees tegi poolfinaalis Sinneri vastu võimsa viiesetilise etteaste ning alistas finaalis Aleksander Zverevi. 

Wimbledonis võis nautida kaasaegset titaanide kokkupõrget, kui Alcaraz ja Djokovic kohtusid kolmandas suure slämmi finaalis. Kuid just noor Hispaania staar Alcaraz alistas Djokovici muruväljakul kaotusteta settidega.  

Lõppkokkuvõttes näitavad selle hooaja viimased kolm suure slämmi turniiri, et Alcaraz, Djokovic ja Sinner suunduvad USA lahtiste põhiturniirile kolme favoriidina. Alcarazi kahe viimase suure slämmi järjestikused võidud annavad talle Flushing Meadowsil edukaks soorituseks tugeva positsiooni.  

Tippmängijad on silma paistnud ka naiste suurel slämmil, jaanuaris kaitses Aryna Sabalenka edukalt oma Austraalia lahtiste tiitlit, alistades kaotusteta settides esmakordselt finaali jõudnud Zheng Qinweni. 

Sabalenka ei suutnud oma edu savisel pinnal korrata ja kaotas Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis 17-aastasele tulevikulootusele Mirra Andreevale. Lõpuks võitis Pariisis taas Swiatek. Poola mängija alistas Jasmine Paolini 6:2, 6:1 ning noppis Roland Garrosil oma karjääri neljanda tiitli. 

Ometi tekitas Swiateki jaoks taaskord raskuski muruväljak, kui ta võttis Wimbledonis kolmandas voorus vastu kaotuse. 23-aastane tennisist võitis siiski 2022. aastal USA lahtistel ja soovib Flushing Meadowsi staadionil paremaid tulemusi saavutada. Valgevenelanna Sabalenka puudus õlavigastuse tõttu 2024. aasta Wimbledoni finaalturniirilt, kuid peaks naasma juba uuel hooajal. 

Kahe suurfavoriidi kaasamine ning maailma teise esinumbri Gauffi ja neljanda koha Elena Rybakina kehvad tulemused avasid Wimbledonis võimalused teistele mängijatele.  

Wimbledoni finaalis kohtusid maailma viies Jasmine Paolini ja 14. kohal olev Barbora Krejcikova. Lõpuks hiilgas kolmes setis tšehhitar Krejcikova, mis viis ta oma teise suure slämmi võiduni. Ent pärast Prantsusmaa lahtiste ja Wimbledonis suurfinaalidesse jõudmist tasub maailma paremuselt viiendal kohal oleval Paolinil USA lahtiste eel kindlasti silma peal hoida.  

Ehkki tippmängijad naasevad USA lahtistele ja annavad seal endast parima, kujuneb tõenäoliseks finaal, kus osalevad Swiatek, Sabalenka või Gauff.  

Hetkel juhtivad mängijad 

Ametlik ATP ja WTA edetabel on USA lahtiste panustamise näpunäidete koostamisel heaks lähtepunktiks. Kiire pilk tabeliseisule näitab, milliste mängijate pikaajaline vorm on igal turniiril parim. 

Praegu püsib Sinner ATP edetabeli tipus, kuigi ta langes Wimbledonis kaheksa parema hulgast välja. Lõppkokkuvõttes aitas itaallase tagasilöök Wimbledonis SW19 finalistidel Djokovicil ja Alcarazil Sinnerile edetabelis lähemale nihkuda. Pärast ebakindlaid esinemisi 2024. aasta võistlustel on Aleksander Zverev neljandal ja Daniil Medvedev viiendal kohal.  

WTA edetabelis on Swiatek vaatamata oma ootamatule Wimbledoni kolmandas voorus väljalangemisele endiselt esikohal. 23-aastane naine on alates 2022. aasta aprillist hoidnud esikohta (välja arvatud üks kuu) ja on sel hooajal kaotanud vaid ühe matši. 

Swiatek on WTA edetabelis ülekaalukas liider, juhtides Gauffi ligi 3000 punktiga. Seda soodustab kombinatsioon poolatari jõust ja Gauffi ebaühtlasest vormist. 2024. aastal kaotas Gauff 11 kohtumist ja langes välja kahel suurel slämmil poolfinaalist ning seejärel Wimbledoni kaheksandikfinaalist. 

Sabalenka on kolmas ja hoiab seda kohta vaatamata Wimbledonist kõrvale jäämisele. Rybakina on aga tänu 2024. aasta ühtlasele vormile neljas. Tänavuse hooaja üks suuremaid tõusjaid on viiendal kohal olev Paolini. Itaallanna alustas seda hooaega WTA edetabelis 29. Kohalt, kuid järjestikused suure slämmi finaalid Roland Garrosil ja Wimbledonis on lennutanud ta viiendaks.  

USA lahtiste panused 

Vaadates peamisi USA lahtiste näpunäiteid, on laual palju suurepäraseid valikuid.  

Arvestades Alcarazi käesoleva hooaja suurte slämmide edu, on ta meeste hulgas parim valik. Hispaania mängija on oma parimas vormis ning pani koha kinni kahel eelmisel suurturniiril Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis. Sinner ja Djokovic pakuvad tõenäoliselt arvestatavat konkurentsi. Maailma esireket ja 24-kordne suure slämmi võitja on väga heas vormis ja näitab olulistel võistlustel esinedes endist kvaliteeti.  

Gauff on saanud lisamotivatsiooni kodumaal oma tiitlit kaitsta. Pealegi oli eelmisel hooajal 20-aastase mängija võiduprotsent kõvadel väljakutel 82%. Ta kaotas 2023. aasta viimasest 28 matšist, mis kõik toimusid kõval pinnal, vaid neli. Seetõttu peetakse ameeriklannat Flushing Meadowsi üheks favoriidiks. 

Ennustused 

Allpool jagame oma USA lahtiste panustamise näpunäiteid 144. suureks slämmiks 

Võib öelda, et ootame New Yorgi meeste ja naiste põhiturniiri viimastel etappidel põnevaid mõõduvõtmisi. Kuid tuleb meeles pidada, et koefitsiendid, turud ja mängijate osalemine võib muutuda. Seetõttu hoia end enne suurturniiri kursis uusimate 2024 USA lahtiste näpunäidete ja ajakohaste uudistega. 

Meeste üksikmäng 

  • Võitja – Alcaraz 
  • Teine koht – Djokovic 
  • Viimased 4 – Alcaraz, Djokovic, Medvedev, Sinner 
  • Viimased 8 – Alcaraz, Djokovic, Medvedev, Sinner, Zverev, Alex de Minaur, Andrei Rublev, Casper Ruud 

Naiste üksikmäng  

  • Võitja – Swiatek 
  • Teine koht – Gauff 
  • Viimased 4 – Swiatek, Gauff, Sabalenka, Rybakina 
  • Viimased 8 – Swiatek, Gauff, Sabalenka, Rybakina, Paolini, Pegula, Krejcikova, Danielle Collins